head
Університетська Біблійна Співдружність

Вивчення Біблії: Питання (2-е Солунян 3:1-18)

“НЕ ВТОМЛЮЙТЕСЯ РОБИТИ ДОБРО”

2-е Солунян 3:1-18
Ключовий вірш 3:13

1. Поміркуйте над проханням Павла про молитву (1). Яка роль молитви в поширенні Євангелії? Як
це може вплинути на ваше молитовне життя в нинішніх обставинах? Знайдіть контраст між людьми та Господом у віршах 2-3. В чому переконаний Павло (4) і про що молиться (5)?
2. Що апостоли наказали солунянам? (6) Як вони навчали їх цього на власному прикладі? (6б-10) Чому так важливо дбати про себе і не залежати від щедрості інших християн? (1 Сол. 4:12) Як приклад працьовитості Павла надихає Вас у вашому особистому та професійному житті?
3. Що почули апостоли? (11) Чому бездіяльні люди погано впливають на інших? Що означає “пхаються до всього”? Що апостоли наказали і до чого закликали таких людей? (12) Прочитайте 13-й вірш. Що вони сказали решті? Як ми можемо так жити?
4. Що Павло радив робити з людьми, які відмовлялися слухати настанови апостолів? (14, 15; див. також вірш 6) Яка мета цього? Як це впливає на ваше розуміння християнської дисципліни?
5. Як Павло благословив їх? (16) Як Ви можете плекати мир Господній у своєму житті? Чому важливо що привітання Павло написав сам? (17) Як заключне благословення підбадьорює Вас у вашій вірі? (18) Як цей розділ поглибив Ваше розуміння балансу між благодаттю і дисципліною в християнському житті? Що постійна Божа присутність, розкрита в цьому розділі, означає для вас під час особистих випробувань та труднощів?